• Pátek, Listopad 10th, 2006

Aspoň tak bych nazval stav marketingového plánu, jehož návrh připravuju, kdybych byl programátorem. Hlavní směry, kterými doporučuju se vydat, jsem nastínil a poslal členům výkonného výboru.

Dalším bodem na programu bude vytváření obsahu nových webových stránek. V první fázi pÅ™ichází na Å™adu analýza klíčových slov (keyword research – nejsem si jist, jestli se tomu česky správnÄ› neříká jinak, kdyžtak mÄ› opravte). Jednak se vezmou statistiky za minulé mÄ›síce a zjistí se, na jaká slova lidi pÅ™icházeli na naÅ¡e stránky. Pak pomocí nÄ›kolika málo online zdrojů a za pÅ™ispÄ›ní vlastního mozku se najdou další slova, která lidi zadávají do vyhledavačů (google, seznam, centrum…), když hledají nÄ›co, co souvisí s naším sportem. V dalším kroku se na tato slova bude optimalizovat, aby se pÅ™i jejich zadání do vyhledavače naÅ¡e stránky objevily na pÅ™edních pozicích.

Bude tÅ™eba dodÄ›lat nové sekce jako napÅ™. často kladené otázky, historie kuliček (na to se často ptají novináři) apod. Hotový obsah, naoptimalizovaný na výrazy, které vzejdou z analýzy klíčových slov, pak pÅ™ijde do rukou človÄ›ku, který bude mít na starost udÄ›lat nový lepší design a pokud možno se vyjádÅ™it ke stylizaci již vytvoÅ™eného obsahu.

Kategorie: Marketing

Comments are closed.

-->