• Neděle, Listopad 26th, 2006

Po krátké odmlce je možno pÅ™es stránky ÄŒeského kuličkového svazu nakoupit kuličky. VÅ¡e probíhá formou partnerské spolupráce (tzv. affiliate program) s externím eshopem. Díky této spolupráci lze nyní vybírat z mnohem vÄ›tšího počtu druhů kuliček.

V současné dobÄ› v nabídce figuruje 17 druhů kuliček, jejich pÅ™ehled můžete nalézt v sekci Prodej kuliček. VÄ›tÅ¡inu z nich tvoří kuličky z Mexika (takové ty pÄ›kné), ve 2 případech tam jsou zastoupeny i levnÄ›jší sklenÄ›nky. Naopak nabídku hlinÄ›nek bude potÅ™eba jeÅ¡tÄ› doÅ™eÅ¡it.

Díky tomu, prodej kuliček zajiÅ¡Å¥uje externí eshop, odpadá tak téměř celoodpolední cesta do skladu a na poÅ¡tu pÅ™i každé objednávce. Navíc neneseme žádné riziko, že klient zboží nepÅ™evezme nebo vrátí (na zboží zakoupené pÅ™es internet se ze zákona vztahuje záruka vrácení penÄ›z). PomÄ›rnÄ› logickou nevýhodou je pak nižší zisk (ménÄ› práce za ménÄ› penÄ›z), nicménÄ› z dlouhodobého hlediska může být tato spolupráce docela perspektivní – pokud človÄ›k, který pÅ™ijde pÅ™es naÅ¡e stránky do partnerského­Â eshopu udÄ›lá objednávku, dostane náš svaz provize ze vÅ¡ech jeho nákupů i v budoucnu. A to bez ohledu na to, jestli nakoupí jen kuličky nebo cokoliv dalšího z jejich nabídky. Takže malý, ale residuální příjem, který by mÄ›l společnÄ› s vybraným startovným pokrýt náklady na ceny do turnajů.

Pro ty, kteří slyší pojem affiliate marketing poprvé malé vysvÄ›tlení, jak to funguje. Affiliate programy (česky Partnerské programy) je ve svÄ›tÄ› velmi rozšířený způsob prodeje produktů a služeb, kdy se webmasteÅ™i dají na stránky textovou či bannerovou reklamu na partnerský eshop. Když na tuto reklamu nÄ›kdo klikne, script na stranÄ› eshopu zaÅ¡le návÅ¡tÄ›vníkovi do počítače soubor cookie, v nÄ›mž je obsažena informace o tom, ze kterých stránek pÅ™iÅ¡el. Po vyplnÄ›ní objednávky ze zobrazí tzv. Thank you page (takový ty kecy, jak si straÅ¡nÄ› váží naší objednávky ). PÅ™i zobrazení této stránky (tzn. ve chvíli, kdy je jasné, že zákazník učinil objednávku a ví se i za kolik) script hledá v návÅ¡tÄ›vníkovÄ› počítači onen soubor cookie a když ho najde, zpracuje data v nÄ›m obsažená tak, že pÅ™iÅ™adí objednávku správnému partnerovi.

Takže pokud chcete koupit nÄ›co na Vánoce pÅ™es internet a pÅ™itom nepřímo pÅ™ispÄ›t i na chod turnajů, můžete to zkusit tady.

Kategorie: Marketing

Comments are closed.

-->