• Středa, Květen 09th, 2007

Koncem mÄ›síce se po celé ÄŒeské republice koná Bambiriáda. Jedním z míst je i Plzeň, kde budeme působit v rámci jejího programu. KromÄ› toho, že si její návÅ¡tÄ›vníci budou moci zahrát kuličky , bude v pátek 25. kvÄ›tna 2007 naÅ¡e působení na této akci zavrÅ¡eno turnajem Open.

OrganizátoÅ™i nám pÅ™islíbili možnost hrát na antukovém hÅ™iÅ¡ti, takže se můžeme těšit na kvalitní terén. Bambiriáda v Plzni začíná ve čtvrtek podvečer a končí v sobotu, my se zúčastníme prvních dvou dnů, protože v sobotu se koná turnaj na Borských Polích (také v Plzni). Páteční turnaj Open začíná v 16.00, pÅ™ihlášky budou pÅ™ijímány od 15.30. Propozice naleznete na svazových stránkách na http://www.ku­licky.com/pro­pozice-open-25–05–2007.php.

 Aktualizováno:

Bambiriáda probÄ›hla příjemnÄ›, byly období, kdy se moc lidí neúčastnilo a chvíle, kdy jich pÅ™icházelo pomÄ›rnÄ› dost za sebou. Vzhledem k tomu, že je to akce určená pÅ™evážnÄ› pro dÄ›ti, účastníky pátečního turnaje byli téměř výhradnÄ› junioÅ™i.

Na BambiriádÄ› jsme tak mohli poprvé vyzkouÅ¡et nový herní systém, který jsem se snažil udÄ›lat tak, aby zahrnoval výhody vÅ¡ech známých systémů a zároveň eliminoval jejich slabší stránky. Protože na Bambiriádu lidi chodí s tím, že se zúčastní více soutěží a nepočítají pÅ™edem s vÄ›tší časovou investicí pro turnaj, rozhodli jsme se pro hru s 5 kuličkami na 2 vítÄ›zství, aby to Å¡lo rychle. Turnaj byl odehrán tuším za cca 90 minut, pÅ™ičemž si každý zahrál min. 6 zápasů (každý, kdo pÅ™iÅ¡el včas a zůstal do konce). Celkem se zúčastnilo 17 lidí, nÄ›kteří pÅ™iÅ¡li v průbÄ›hu turnaje, pár jich nedokončilo – s obÄ›ma situacemi vÅ¡ak herní systém počítá a tak to nebyl problém. Tolik zápasů za tak krátkou dobu pÅ™i 17 lidech by se asi těžko odehrálo jiným systémem, takže tuto zkuÅ¡enost hodnotím jednoznačnÄ› pozitivnÄ›. Je vÅ¡ak nutno jeÅ¡tÄ› zapracovat na tom, kam pÅ™esnÄ› do plánu zapisovat vítÄ›ze a kam poražené (mít to očíslované jako v pavouku na 2 porážky), jinak by se to mohlo zdát pro poÅ™adatele dosti nepÅ™ehledné. V současnosti na tom pracuji, mám zatím hotovu variantu pro 16 hráčů – udÄ›lal jsem excelovskou simulaci, která má za úkol zjistit, zdali může dojít k tomu, aby 2 hráči spolu hráli více zápasů. PÅ™i ideální Å¡estnáctce (kdy nikdo neodejde bÄ›hem turnaje) mi to vychází tak, aby se neopakoval v základní části jediný zápas. SložitÄ›jší situace, kdy nÄ›kdo pÅ™ijde, odejde, bude lichý počet hráčů atd. vÅ¡ak musím jeÅ¡tÄ› doÅ™eÅ¡it.

Kategorie: Turnaje
Leave a Reply

-->