• Středa, Leden 16th, 2008

Minulý rok se osvÄ›dčilo pro­pagovat kuličky pomocí internetu. Proto jsem začátkem prosince začal pracovat na novém projektu, který by naÅ¡emu sportu mÄ›l dodat další reklamní potenciál. V tÄ›chto dnech pÅ™echází do stavu testování a naleznete ho na adrese www.imbecil.cz. PraÅ¡tÄ›né, že?

Jak projekt funguje?

Cílem projektu je vytvoÅ™it další hojnÄ› navÅ¡tÄ›vované stránky. Na nÄ› umisÅ¥ujeme reklamu výmÄ›nných systémů. Jejich princip spočívá v tom, že za zobrazování cizích reklam na naÅ¡ich stránkách se naÅ¡e reklamy na oplátku budou zobrazovat jinde. Dále je tu potenciál menšího pÅ™ivýdÄ›lku – rozhodneme-li se pro tuto cestu, můžeme část reklamního prostoru vyhradit placené reklamÄ› a získat nÄ›jaké finance na ceny do soutěží. Čím vyšší budeme mít návÅ¡tÄ›vnost, tím vyšší bude náš prospÄ›ch.

Proč imbecil.cz?

Protože je to praÅ¡tÄ›né a takové domény se dobÅ™e pamatují. Jeden příklad za vÅ¡echny – občas potÅ™ebuji surfovat s americkou IP adresou. Pro tento účel existují stovky proxy serverů. Já vÅ¡ak vždycky používám HideMyAss.com – protože takovýto název se nezapomíná. Náš projekt se v tuto chvíli týká online her, do budoucna se pÅ™edpokládá rozšíření o vtipy a další zábavu. Doména s praÅ¡tÄ›ným názvem je pro takovýto projekt nejlepší možný marketingový tah.

Co tedy už funguje?

V tuto chvíli fungují online hry na adrese http://online-hry.imbecil.cz. Reklamní potenciál zde tvoří horní reklamní liÅ¡ta a 3 bannery. VýdÄ›lečný potenciál (nebo spíše privýdÄ›lečný) má odkaz v patičce na webhostingovou firmu – z objednávek webhostingu učinÄ›ných pÅ™es tento odkaz získáme provizi. Počítám, že tímto se pokryjí náklady na provoz stránek.

Co ještě nefunguje?

Úvodní stránka www.imbecil.cz. Tam by mÄ›lo být vyhledávací pole googlu a zobrazování novinek ze vÅ¡ech projektů běžících na této doménÄ›. Zatím tedy jen nejnovÄ›jší hry, časem tÅ™eba i nové vtipy a další, jak se bude projekt rozÅ¡iÅ™ovat. Počítam, že by část uživatelů mohla používat tuto stránku jako domovskou. Google má nastavenou jako výchozí stránku do internetu spousta uživatelů, tak proč si místo toho nenastavit to samé, když tam jeÅ¡tÄ› budou mít trochu zábavy jako bonus? Pro vyhledávání googlem hodlám použít google adsense vyhledávací box – v praxi to znamená, že náš svaz bude mít příjem z reklam, které google zobrazuje.

Co můžete udělat pro zdar věci?

Na http://online-hry.imbecil.cz můžete vkládat nové online hry. Je to jednoduché – najdete na netu nÄ›jaký herní server (napiÅ¡te do vyhledavače výraz Online hry a máte jich stovky), vyberete hru, která se vám líbí a pomocí forumuláře ji pÅ™idáte. Dále můžete ke hrám vkládat návody. Tohle jsou v tuto chvíli ty nejdůležitÄ›jší vÄ›ci, které potÅ™ebujeme udÄ›lat. PostupnÄ› vytvoříme skvÄ›lý obsah, na který se uživatelé budou rádi vracet. A zde je obrovský reklamní potenciál – velké herní servery zobrazí dennÄ› i pÅ™es milion reklam – proč se nezaÅ™adit mezi nÄ›?

Navíc je tu spousta práce ohlednÄ› propagace serveru – budování zpÄ›tných odkazů a komunikace s webmastery podobných serverů. Projekt je totož marketingovÄ› koncipován tak, že provozovatelé ostatních serverů s online hrami pro nás nejsou konkurencí, ani my pro nÄ›. Otevírá se nám tak prostor pro spolupráci. Kdo byste mÄ›l chuÅ¥ si nÄ›co takového vyzkouÅ¡et, budu rád, když se mi ozvete na info (zavin@č) kulicky.com.

Myslím, že máme Å¡anci skutečnÄ› uspÄ›t a skvÄ›le se pÅ™itom zviditelnit. Pokud se nás hráčů dá dohromady dost na to, abychom společnÄ› vytvoÅ™ili kvalitní obsah, můžeme nabídnout mnohem více, než stránky provozované jedním nebo pár lidmi. Za sebe musím říct, že práce na tomhle projektu mÄ› neobyčejnÄ› chytla – je hroznÄ› příjemné hrát hry a psát k nim návody

Kategorie: Marketing

Comments are closed.

-->