• Sobota, Leden 06th, 2007

V minulých dnech jsem dal dohromady další projekt, který by mÄ›l pÅ™inést reklamní potenciál pro kampanÄ› naÅ¡eho svazu. Protože na internetu platí, že obsah je král a pÅ™itom já sám mohu toho obsahu vytvoÅ™it jen limitované množství (limit=24 hodin dennÄ›), hledal jsem Å™eÅ¡ení, jak to udÄ›lat aby to . A naÅ¡el…

ŘeÅ¡ením je diskusní fórum na adrese http://az.co.cz/fo­rum/. Obsah vytváří uživatelé, kterých po pár dnech od spuÅ¡tÄ›ní stránek je nÄ›kolik desítek. Fórum již obsahuje nÄ›kolik stovek příspÄ›vků (to jde za pár dnů, ne?), takže pomalu začínám s budováním zpÄ›tných odkazů (roboti mají co indexovat – není to plné prázdných témat, i když vÅ¡echny kategorie jeÅ¡tÄ› příspÄ›vky nemají), aby se zvyÅ¡ovala návÅ¡tÄ›vnos­t. OpÄ›t je na stránkách výmÄ›nná reklama – za bannery zobrazené na fóru můžeme my mít reklamu v budoucnu jinde.

Nemálo času jsem strávil nad optimalizací pro vyhledavače. Zatímco u statické stránky vÅ¡echny onpage SEO faktory máte zmáknuty za pár minut, u tohoto scriptu to bylo na pár dnů (použil jsem phpbb – asi nejznámÄ›jší scipt pro diskusní fóra šířený zdarma). HlavnÄ› mod rewrite – vychytávka co zmÄ›ní adresy z formátu az.co.cz/forum/vi­ewtopic.php?ne­co=naky_cislo­&buh_vi_co_jes­te na formát az.co.cz/forum/ti­tulek-odeslaneho-prispevku-xxx.html a pÅ™ijít na to, jak se správnÄ› vypořádat s Äeskými znaky. Efekt to má nejen když Vám to nÄ›kdo poÅ¡le emailem, že hned víte, čeho se odkaz týká, ale kladnÄ› to hodnotí i vyhledavače.

Tak schválnÄ›, kdo první založí fórko o kuličkách

Kategorie: Marketing

Comments are closed.

-->