• Sobota, Duben 07th, 2007

KonečnÄ› pÅ™iÅ¡lo nejen jaro, ale i první turnaj. Ten probÄ›hl v Praze na StÅ™eleckém ostrovÄ›. V tomto příspÄ›vku se zaměřím na to, co mu pÅ™edcházelo i jak probíhal.

Koncem týdne jsem poslal poslední tiskové zprávy. Na netu se dalo sledovat pár článků o nás, nÄ›kde jen doslova pÅ™etiÅ¡tÄ›ná tiskovka, jinde pak vlastní článek. VÅ¡echny, které jsem naÅ¡el, byly velice kvalitní.

V pátek si pÅ™ipravuju poslední vÄ›ci, pÅ™itom vyÅ™izuju pár telefonátů s novináři. Protože se nedá pÅ™esnÄ› odhadnout, kolik pÅ™ijde lidí, dÄ›lám pavouka s automatickým nalosováním pro případ více než 32 lidí. Funguje to v podstatÄ› tak, že se v excelu (nebo jeho free alternativÄ› jako můj open office) napíše seznam hráčů a výstupem je pavouk, ve kterém jsou na správném místÄ›. To může urychlit první fázi turnaje, kdy se tohle dÄ›lá ručnÄ› a zdlouhavÄ› se hledají čísla v pavouku.

Tato zábava se protáhla do 5h ráno. Následují 3 hodinky příjemného spánku a poté odjezd na StÅ™elák. Po cestÄ› se z motoru auta začíná nÄ›jak kouÅ™it, tak zastavuju v postranní uličce se podívat, co s tím je. Jenže to nejde otevřít a času není nazbyt, tak jedu dál. PÅ™i parkování u StÅ™eláku už vychází z motoru sluÅ¡ný kouÅ™, ale dojel jsem a včas. UjiÅ¡Å¥uju se, že auto nemá tendenci hoÅ™et, pak beru vÄ›ci a mířím na ostrov. Krátce po 9h jsem na místÄ› a začínají přípravy.

Počasí tak akorát, žádné vedro ani zima. Týden pÅ™edem slibovala pÅ™edpověď 17 stupňů, pak postupnÄ› slevovala, až zbylo cca 14 st. Pro jistotu beru plachty – 2 ks 10×8 m a jeÅ¡tÄ› pár menších. NaÅ¡tÄ›stí nebyly potÅ™eba.

Jak bývá v kuličkách zvykem, hráči pÅ™ichází na poslední chvíli, takže jeÅ¡tÄ› půl hodiny pÅ™ed začátkem je počet účastníků hádankou. TÄ›ch dorází 25 – číslo, z kterého poÅ™adatel nemůže být ani zklamaný, ani nebouchá Å¡ampus. PÅ™ekvapivÄ› se vÄ›tÅ¡ina nových účastníků dozvÄ›dÄ›la o turnaji z novin. Jsem rád, že nÄ›co takového funguje - vÄ›tÅ¡inou to u mÄ› totiž bývá tak, že jakákoliv offline propagace s tou online je pouze chabým doplňkem.

Turnaj začíná s malým zpoždÄ›ním, protože prostor hÅ™iÅ¡tÄ› je využíván pro rozhovory ÄŒeské televize s hráči. NÄ›kolik dalších novinářů si povídá s hráči nebo poÅ™adateli.

Favorité nemají problém se prosadit, Karel Tesař st. jde bez porážky pro vítězství. Zbyněk Fojtík se dostává do finále přes Pavla Zoufalého, který tak končí 3. Karel Fáber tentokrát neobsazuje své oblíbené 6. místo, ale míří těsně pod bednu.

Vládne pohodová atmosféra, nikdo neprudí, prostÄ› příjemný turnaj. V průbÄ›hu soutěže si spousta lidí půjčí kuličky a zkouší hru na důlcích pro veÅ™ejnost. Končíme nÄ›kdy kolem 18h.

Kategorie: Turnaje
Leave a Reply

-->