• Pondělí, Prosinec 31st, 2007

Před rokem jsem psal o své vizi pro rok 2007. Ten nám skončí za několik hodin. Při této přiležitosti si dovolím krátké zhodnocení letošní kuličkářské sezóny.

Ve svém loňském článku jsem vyjádÅ™il nadÄ›ji, že by v roce 2007 mohlo pÅ™ijít do kuličkového sportu dost lidí, kteří jej posunou o kus dál. S potěšením mohu napsat, že se tomu tak stalo. To, co dnes vidíme na turnajích, není již dílem 2 – 3 lídí, ale již mnohem početnÄ›jšího skvÄ›lého teamu. Pro zajímavost uvedu pár čísel.

Zatímco v roce 2006 průmÄ›rná účast na turnaji Masters činila okolo 10 – 12 hráčů, letos nejslabší účast činila 17 soutěžících. Na posledních 3 turnajích se nás seÅ¡lo více než 40. Počet kuličkových klubů se více než ztrojnásobil.

Dalším zajímavým ukazatelem naÅ¡eho sportu je počet hráčů, kteří se účastní turnajů opakovanÄ›. Loni se alespoň 2 turnajů zůčastnilo 20 hráčů (16,8 %). Letos to bylo 80 hráčů (43,2 % z celkového počtu lidí v národním žebříčku). Výborná práce klubů podpoÅ™ená zasíláním informací na email zde pÅ™inesla své ovoce.

Věřím, že i v příštím roce bude tato tendence pokračovat. Kuličky jsou skvÄ›lý sport a hlavnÄ› lidi, kteří jej provozují. MÄ› tento rok jen utvrdil v tom, že má i nadále smysl své podnikání postavit v Å¾ebÅ™ičku časových priorit do pozadí a vÄ›novat se i v příštím roce kuličkám na full-time.

Kategorie: Zbytek

Comments are closed.

-->